La Valira

Salvem Coll de Pal s’oposa a l’ampliació de la C-16 per la probable degradació del territori

El moviment ecologista Salvem Coll de Pal ha presentat al·legacions en contra del desdoblament de la C-16 a l’Alt Berguedà. Segons exposen en un comunicat, “les cues són i seran inevitables amb o sense l’execució del projecte, si no es planteja un model alternatiu de mobilitat que no tendeixi al col·lapse”.

A més, retreuen que la nova C-16 queda “molt lluny dels interessos i les necessitats reals de la població del Berguedà” i és “un intent més de posar remei a les preocupacions de l’elit metropolitana que travessa el Berguedà cada divendres i diumenge per anar a gaudir a les segones residències i estacions d’esquí de la Cerdanya”.

Salvem Coll de Pal  assenyala que l’execució dels trams desdoblats i del tercer carril reversible amb barrera mòbil de la C-16 comportaria “una degradació del territori i l’abolició d’un traçat que fins a l’actualitat encara tenia usos agraris i de transhumància”.

Per tot plegat, consideren que la millora de la C-16 “no soluciona els problemes de mobilitat, sinó que els agreuja” i “consolida un model econòmic basat en el turisme de neu que és obsolet, de dubtosa viabilitat i greument amenaçat per l’escalfament global”.

Per acabar, recorden que és “imprescindible” començar a “plantejar alternatives de mobilitat sostenible i de transport públic i deixar de potenciar l’ús del vehicle privat amb l’ampliació de carreteres”.

Exit mobile version