Site icon La Valira

Salut calcula uns 14.000 contagis el 14-F

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha xifrat en unes 14.000 les persones que el Departament de Salut preveu que es contagiaran de covid-19 durant la jornada electoral del 14 de febrer. A més, ha dit que, a causa de la votació del 14-F, el coronavirus afectarà entre 70.000 i 80.000 persones, sumant contagiats i contactes d’aquests.

Argimon, que ha aportat aquestes xifres durant una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, considera que seria millor que les persones ja contagiades es quedessin a casa, però també ha admès que tenen dret a anar a votar.

Per la seva part, el director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha considerat “molt baixa” la probabilitat que, per manca de meses constituïdes, s’hagi d’endarrerir la publicació dels resultats més enllà del 14-F.

En concret, Peña-López ha situat el llindar de l’ajornament de la publicació dels resultats en les 200 o 300 taules no constituïdes, i ha estimat que difícilment se superaran les 10 o 12.

Exit mobile version