Site icon La Valira

S’allarguen les mesures covid i el confinament municipal fins al 24 de gener sense cap excepció amb Andorra

Les actuals mesures covid a Catalunya i restriccions de mobilitat actualment vigents des del passat 7 de gener s’allarguen, com a mínim, fins al 24 de gener, segons ha decidit el Procicat (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya).

El govern català demana seguir reduint la mobilitat i la interacció social davant l’empitjorament dels indicadors epidemiològics i l’inici de la tercera onada de contagis després de l’arribada de la variant britànica a Catalunya.

La principal restricció de mobilitat és el confinament municipal, que continuarà aplicant-se durant tota la setmana, sense cap excepció pel que fa a les demandes d’assimilar Andorra amb l’Alt Urgell.

Restauració

La restauració i la cultura mantenen les mateixes restriccions que fins ara (amb dues franges horàries d’obertura). Només poden obrir per servir esmorzars o dinars. En concret, poden obrir entre les 7.30 i les 9.30 h i entre les 13 i les 15.30 h. Els comensals han de portar la mascareta en tot moment, només se la poden treure en el moment de beure o menjar.

A més, per als sopars només es pot oferir servei de recollida al local, entre les 19 i les 22 h, i a domicili, fins a les 23 h. També es prohibeix l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials.

Tancament de comerços 

Tancament dels comerços no essencials durant els caps de setmana: petit comerç, centres comercials de menys de 400 m² i mercats ambulants només podran obrir de 6 h a 21 h, de dilluns a divendres.

Els centres comercials de més de 400 m² seguiràn tancats durant una setmana més.

Esport, només a l’aire lliure

Les activitats esportives segueixen suspeses a excepció d’aquelles que es facin a l’aire lliure. Pel que fa a les activitats culturals es mantenen al 50 % sempre que no se superin les 1.000 persones.

Reunions de sis persones

Pel que fa al nombre de persones permès a les reunions familiars, es manté. Són sis persones, malgrat que per Nadal es va fer una excepció els dies destacats, permetent trobades de fins a 10 persones amb només dues bombolles de convivència.

Toc de queda fins a les 22 h

Hi ha altres mesures que es mantindran fins al final de la desescalada: el toc de queda o confinament nocturn entre les 22 i les 6 h.

Tanmateix les activitats extraescolars només continuaran permeses sempre que es facin als centres educatius.

Exit mobile version