Aquest dimecres està prevista una reunió a la capital catalana entre el jutge, l’administrador concursal, l’empresa propietària del portal Esquiades.com i el BBVA per intentar arribar a un acord en la situació del Pla de l’Ermita i els seus treballadors.

Els empleats estan afectats per la paralització de l’adjudicació del complex hoteler arran d’una al·legació de l’entitat bancària, que és el principal creditor dins del procés concursal. Al banc se li deu un total de 7 milions d’euros.

Si no es desbloqueja la situació, el tancament del Pla de l’Ermita serà inevitable i abocarà a les pistes a no poder funcionar amb el 80 per cent d’allotjaments tancats (Hotels Taüll, Romànic i apartaments la Solana). A més, el problema amenaça de deixar al carrer a unes cinquanta famílies d’aquest territori de l’Alta Ribargorça.

Els treballadors ja tenen a punt les demandes contra al grupo Nozar, anterior propietari del complex en el cas que no hi hagi acord.

Cal recordar que l’empresari tarragoní Rafa Fuertes fou l’únic que presentà oferta al Jutjat Mercantil per fer-se amb els tres establiments. La seva oferta econòmica contemplava pagar 250.000 euros pels tres establiments hotelers i també assumir el deute amb la Seguretat Social (2 milions d’euros) i la totalitat de la plantilla (53 treballadors).

Els empleats mostren la seva preocupació per la situació en la qual es troben i la sensació de solitud i falta de suport per part de les institucions i ciutadania en general.