Site icon La Valira

Reforçament policial a l’Aran i a l’Alt Urgell per si torna Puigdemont

El delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, ha reconegut aquest diumenge que s’ha establert “un reforçament especial” de tots els cossos de seguretat en els punts fronterers que connecten amb França, entre ells els situats a les comarques de l’Aran i l’Alt Urgell, per si torna a territori espanyol l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Millo ha indicat que els Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil tenen instruccions molt concretes respecte a la prioritat de detenir l’exalcalde de Girona si no es presenta davant el Tribunal Suprem, en qualitat de persona fugida de la justícia espanyola. L’actual màxim representant de l’Estat a Catalunya ha insistit en aquest sentit que els agents estan instal·lats en diversos punts fronterers, com per exemple en els de Les, Est Portilhon o la Farga de Moles. La policia recorre les zones i despleguen diversos controls.

En el cas de l’Alt Urgell, els agents posen el seu punt de mira en les diferents rutes que els contrabandistes fan servir entre Andorra i l’Alt Urgell. Una entrada il·legal al país per aquests camins que es podria produir amb l’ajut de persones afins al polític fugit i que, alhora, coneixen molt bé aquest territori.

Aquest reforçament d’efectius arriba a només a tres dies del ple d’investidura que se celebrarà el pròxim dimarts.

Exit mobile version