Els veïns del Pas de la Casa (Encamp) tornen a denunciar les queixes per l’excés de soroll de molts clients a les sortides dels locals d’oci nocturn, on la festa a l’exterior s’acompanya d’un important consum d’alcohol. Els establiments, que acostumen a ser punt de trobada de molts esquiadors que visiten l’estació, es concentren en indrets on viuen persones que l’endemà s’han de llevar d’hora per anar a treballar. Una festa que, en moltes ocasions, es perllonga fins a les quatre de la matinada.

Per tot plegat el veïnat reclama que aquesta mena de locals es traslladin a zones més deshabitades per tal de fer compatible l’esbarjo amb el descans dels ciutadans.

Per a algun dels veïns el paper dels Operadors Turístics i d’alguns responsables comercials i de locals nocturns hauria de ser un altre, ja que creuen que es fomenta el tipus d’oci que ara mateix pateixen.

Les accions i solucions s’estan treballant des de la Taula transversal per a la millora de l’oci nocturn al Pas de la Casa, que ja ha mantingut diverses reunions entre els diferents sectors i institucions representades i que és previst que es torni a reunir els pròxims dies.

La Taula es va posar en marxa el 18 de maig passat. Està formada pels agents vinculats al sector -administracions general i comunal, empresaris de locals nocturns, representants del sector hoteler i d’allotjaments turístics, INPUB, i associació de veïns- amb la finalitat de treballar per promoure un canvi de paradigma en el model d’oci nocturn que és motiu d’aldarulls i problemes de convivència durant la temporada d’hivern.