Site icon La Valira

Pujada dels lloguers a Andorra a canvi de cinc anys de contracte o pròrroga sense garanties de continuïtat

El govern andorrà recupera la pròrroga dels contractes de lloguer per aquells que finalitzen el 2022. Així ho ha anunciat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, qui ha explicat que aquesta mesura es va començar aplicant l’any 2019 i que cada any intenten “anar incorporant vies d’oxigenació”.

En aquest sentit, i amb la informació que disposa l’executiu, proposen liberalitzar els contractes del 2019. Així, els propietaris podran augmentar fins a un màxim del 10% de la renda d’aquests contractes, a canvi que es faci un contracte nou pels pròxims cinc anys.

Filloy ha manifestat que aquest augment de la renda és voluntari, i que aquesta mesura respon al fet que ja es porten molts anys prorrogant els contractes i s’està buscant solucions perquè no finalitzin tots el mateix any.

A més, ha comentat, que si no hi ha acord entre el propietari i l’arrendatari, la pròrroga d’un any més pels contractes del 2019, que ja es van prorrogar per llei el 2020 i el 2021, es manté però sense garanties de continuïtat pel llogater en els anys següents.

Exit mobile version