Finalment, l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat a conèixer el nom del qui serà el pròxim candidat a la investidura a la presidència del govern català: Quim Torra.

Torra, diputat de JxCat, serà el candidat que s’haurà d’enfrontar al debat d’investidura el pròxim dilluns 14 de maig , al Parlament de Catalunya.

Si tot va com està previst, Quim Torra no serà investit president fins dimecres 16 de maig quan en segona votació i per majoria simple aconsegueixi els vots a favor de JxCat i ERC i les abstencions dels diputats de la CUP.

Carles Puigdemont ha donat a conèixer el nom del candidat del seu pla D a través de les xarxes socials, en un missatge en el que diu: “tenim l’oportunitat de desplegar el mandat de l’1-O i construir el país de llibertats i drets que milions de persones estan reclamant. Quim Torra, t’agraeixo personalment l’esforç i el sacrifici d’assumir el càrrec en unes circumstàncies tan extremes”.

Carles Puigdemont, abans de fer públic el nom de Torra a les xarxes socials, havia comunicat la seva decisió al president del Parlament, Roger Torrent, qui haurà de convocar el ple per la setmana vinent.

Quim Torra se convertirà així, sinó hi ha canvis de darrera hora, en el 131 president de la Generalitat. Torra que va néixer a Blanes, és advocat, escriptor i editor, i va ser president d’Òmnium Cultural substituint Muriel Casals. També va formar part del consell permanent de l’Assemblea Nacional Catalana.