Site icon La Valira

Puigdemont torna a declarar el dia 17

El darrer president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat citat per la justícia de Bèlgica per declarar sobre la seva possible extradició a Espanya, que el reclama en el marc de la investigació per la possible comissió de delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

La declaració tindrà lloc el dia 17 davant el tribunal de primera instància que decidirà sobre les ordres de detenció i lliuramentremeses per les autoritats espanyoles.

Com Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, els quatre membres del seu govern que també es troben a Bèlgica, Puigdemont es troba en situació de llibertat vigilada després d’haver estat interrogat aquest diumenge.

El recurs de Junqueras
D’altra banda, l’exvicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers Raül Romeva, Carles Mundó i Dolors Bassa han sol·licitat a l’Audiència Nacional que els deixi en lliberat per poder participar en les eleccions del pròxim 21 de desembre.

El recurs presentat per l’advocat Andreu van den Eynde, a banda de referències al “dany reputacional” i de replicar contra el risc de fugida apreciat per la jutgessa Carmen Lamela, argumenta contra l’ocultació de proves i el risc de reiteració delictiva que cap d’aquests membres de l’últim executiu català “ostenta cap càrrec executiu”.

En concret, Junqueras, Romeva, Mundó i Bassa esgrimeixen el fet d’haver comparegut a l’Audiència Nacional “com a exmembres del govern”, tot i assegurar en el mateix escrit que “ostenten legítimament i democràtica la condició de membre del govern de Catalunya”.

Exit mobile version