El diputat de JxCat Josep Rull qualifica de “sotrac” la decisió de la CUP de no votar a favor de la investidura de Jordi Sànchez, tal com va proposar Carles Puigdemont. Tot i això no es desanima: “No ens podem permetre el luxe de fracassar. No tenim el mandat democràtic de fracassar en aquesta negociació”.

La decisió d’abstenir-se dels quatre diputats de la CUPaparentment només deixa una sortida a JxCat i ERCque Puigdemont i Comín renunciïn a la seva acta. Rull, en una entrevista a Tv3, ha sigut molt categòric sobre aquest tema: “Puigdemont i Comín no renunciaran a les actes de diputats, i si ho fessin, aplanarien el camí a la Moncloa.
Per aquest motiu Rull afirma que seguiran negociant: “Volem parlar amb la CUP per saber quines alternatives hi ha i si podem seguir negociant amb ells o no”.

“Hem de trobar l’equilibri entre complir el mandat de la gent i aixecar el 155, que vol dir construir república fora i construir-la a dins. Si renunciem al relat republicà, la viabilitat d’aquest país quedaria molt malmesa”, diu Rull.

“El fiscal ens ha demanat que abjurem i renuncien a ser independentistes, i no ho farem, no ens fan por. A Brussel·les es pot dir el que vulguis sense anar a la presó, aquí a Espanya s’empresonen les idees”, ha conclòs.