L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirma que: “És evident. La Unió Europea, les institucions europees no donen suport a la causa catalana”. Puigdemont afegeix que: “La meva decepció és, no respecte a la qüestió de la independència, sinó respecte als drets fonamentals”.

Carles Puigdemont ha fet aquestes declaracions aquest divendres a la radiotelevisió pública belga RTBF. En l’entrevista Puigdemont defensa que ha fet “una interpel·lació a la UE en general i també a Donald Tusk” en considerar que el president del Consell de la UE “ha estat l’únic que en expressar-se sobre la crisi catalana ho ha fet d’una forma respectuosa”.

Per a Carles Puigdemont, la crisi política catalana “és un assumpte europeu, ara. Tothom s’adona que no és un assumpte sol domèstic, perquè concerneix els drets fonamentals”. L’expresident català insisteix en el fet que té la voluntat de tornar a Catalunya, però que ara “no es reuneixen les condicions” per a la seva tornada.

Puigdemont també assegura que el partit de la dreta nacionalista flamenc N-VA, amb dos representants en el Govern belga, no li està donant suport econòmic, “financerament, en absolut” ha dit Puigdemont tot i que ha reconegut que hi manté relacions d’amistat amb aquesta formació política.