Site icon La Valira

Pugen els positius a Andorra mentre l’ajuntament de la Seu aixeca les restriccions tot i que els valors són alts

El nombre de positius diagnosticats a Andorra s’ha incrementat aquestes darreres hores en 45 respecte a ahir, fet que situa el total de contagiats en 11.732. D’aquests, ara per ara, hi ha 469 casos considerats actius. La taxa de reproducció del virus és d’1,18.

L’hospital té a hores d’ara 23 pacients ingressats: 14 a planta i nou a l’UCI, tots ells necessiten ventilació mecànica. Actualment hi ha nou aules confinades totalment i 17 de manera parcial.

El brot de l’escola andorrana d’Andorra la Vella acumula 41 contagis mentre s’han estabilitzat els d’Arinsal, amb 71 positius, i el del sector de Soldeu a Grandvalira amb 53.

Mentrestant l’ajuntament de la Seu ha decidit aixecar totes les restriccions locals en considerar que, tot i que els indicadors de la pandèmia es mantenen alts, no cal seguir mantenint tancats els equipaments municipals i parcs infantils. L’equip de govern també ha decidit reprendre les activitats extraescolars i la celebració de les competicions esportives.

A hores d’ara la capital alturgellenca registra un índex de rebrot de 465 punts i una velocitat de transmissió del virus de 0,81. La mitjana catalana se situa aquest divendres en els 217 punts i una Rt d’1,09, segons les dades del departament de Salut.

Exit mobile version