Site icon La Valira

Indignació contra “la vassallització” d’Andorra a l’alcalde de la Seu i el seu entorn

L’acord enverinat’ entre l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega (JuntsxCat) i el govern de la Generalitat per la integració d’Andorra a l’Alt Urgell a efectes de mobilitat, a banda de rebre febles crítiques per part de l’executiu andorrà, compta ja amb veus que sense embuts mostren la indignació pel que consideren promoció de la “vassallització i la seurrgellització” del Principat.

A través d’un article de premsa publicat aquest dimarts, l’excap de govern, Jaume Bartumeu, denuncia al govern tripartit, i especialment al demòcrata Xavier Espot i al liberal Jordi Gallardo per “ignorar ostensiblement” la Constitució i “el Tractat de bon veïnatge, d’amistat i de cooperació entre el Principat d’Andorra, la República Francesa i el Regne d’Espanya” signat l’any 1993. Per al polític socialdemòcrata, el govern andorrà “ha embolicat –i malmès– la sobirania andorrana amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la Generalitat de Catalunya amb el llastimós resultat que tothom està veient aquestes darreres setmanes”.

L’exmandatari d’Andorra posa com a exemple les reunions “d’alt nivell” presidides per l’alcalde de la Seu amb ministres –ben avinguts– del govern d’Andorra i consellers –barallats– de la Generalitat de Catalunya.

Tot plegat ha abocat a què, en opinió de Bartumeu, Andorra esdevingui “una mena de barri perifèric de la Seu amb cap consideració ni respecte a la sobirania de l’Estat andorrà. El Govern ha estat agafat a contrapeu i ridiculitzat”.

Finalment l’excap de govern creu que Andorra com estat sobirà no es pot rebaixar de manera inacceptable als acords amb un ajuntament, ja que “les nostres relacions i el lliure accés, d’entrada i de sortida, al nostre país de persones i mercaderies només es pot regular, tractar i acordar amb l’interlocutor de l’Estat andorrà que té la clau de la frontera hispanoandorrana que no és altre que el govern de Madrid”.

Exit mobile version