El president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) Víctor Santos, ha quedat en llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars, mentre que el secretari general, Tomàs Gea, ha ingressat a la presó de la Comella acusat d’administració deslleial, apropiació indeguda i frau a la CASS. Aquest dijous han comparegut davant del batlle en el marc de l’operació Cautxú que investiga un presumpte frau via desviació de fons, a la Federació Andorrana de Futbol (FAF).

Santos i Gea han estat traslladats des del despatx central de la policia fins a la Batllia després d’esgotar el termini de 48 hores per passar a disposició judicial. Gea s’ha negat a declarar mentre que Santos ha estat prop de dues hores prenent declaració davant de la batlle.

El rerefons de l’operació Cautxú faria referència a una presumpta apropiació indeguda per part dels detinguts de les ajudes econòmiques procedents de la UEFA i la FIFA arran d’una demanda de la Unitat d’Intel·ligència Financera d’Andorra (Uifand), l’any 2017.

Per la seva part, la FAF ha emès un comunicat en què assegura que no han deixat de treballar aquests dies i que ja ho fan amb normalitat, la qual cosa garanteix la celebració de les competicions. A més, insta a respectar la presumpció d’innocència de les parts implicades en la investigació.