Site icon La Valira

Preocupant increment del nombre de violacions comeses a Andorra i a la demarcació de Lleida

Les causes judicials per delictes contra la llibertat sexual a Andorra han augmentat gairebé un 60% respecte de l’any passat. Segons la memòria fiscal de l’any judicial 2020-2021 s’han instruït 30 procediments més que l’any passat.

Més de 80 procediments judicials s’han instruït per delictes contra la llibertat sexual. 18 causes obeeixen a violacions, 28 a pornografia, seguit de 10 per assetjament sexual i 9 per actes sexuals sense consentiment. També s’han registrat causes per agressions sexuals (6) prostitució (5) i abusos sexuals i exhibicionisme (3). En el cas de les violacions la xifra més alta dels darrers deu anys.

Pel que fa a la demarcació de Lleida, segons el balanç de criminalitat publicat pel ministeri d’Interior, entre el gener i el setembre d’aquest any, també s’han disparat a aquesta província el nombre de denúncies per delictes sexuals.

En concret, s’han comptabilitzat un total de trenta-una violacions, el doble d’agressions sexuals amb penetració, que es van denunciar en el mateix període de l’any passat (16) i les mateixes que el 2019 abans de la crisi sanitària. En nou mesos s’han denunciat 128 delictes sexuals.

Exit mobile version