Site icon La Valira

Polèmica per la protesta a la Seu contra el Copríncep Vives per l’avortament

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha obert una investigació per esbrinar com es va arribar a produir la protesta a favor de l’avortament a Andorra i contra el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, en l’escenari dels concerts de festa major. L’alcalde, Albert Batalla, va manifestar ahir que “s’ha obert una investigació per saber com va ser possible que aquestes persones alienes a l’organització i al grup que actuava en aquells moments intervinguessin des de l’escenari”.

Els fets van tenir lloc la matinada del 27 al 28, quan tres noies amb màscares van pujar a l’escenari per exigir que l’avortament sigui lliure i gratuït a Andorra i van culpabilitzar el Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives, per la prohibició de la interrupció de l’embaràs vigent a Andorra. Les emmascarades van ser presentades i fins i tot es va demanar al públic que escoltés el discurs que s’anava a pronunciar. Portaven una pancarta on s’exigia l’avortament “lliure i gratuït”. A la pancarta s’incloïa el logotip de diferents associacions, algunes feministes, i també el del col·lectiu independentista Arran.

Només una de les tres activistes feministes va parlar, mentre les altres dues aguantaven la pancarta, i durant la major part del discurs va carregar contra Joan-Enric Vives “que està aquí al costat” (assenyalant en direcció al Palau Episcopal) com a principal responsable que l’avortament no estigui legalitzat a Andorra. Va qualificar la situació del Principat respecte a la interrupció de l’embaràs com “una vergonya” i va instar que es posi fi immediatament a aquesta situació. Va recordar que a Andorra no es pot avortar ni tan sols en cas de violació i va indicar que s’està discriminant i penalitzant les dones.

El nombrós públic assistent va aplaudir de forma molt majoritària l’al·legat de l’activista feminista. L’acció damunt de l’escenari va durar uns cinc minuts i després es van reprendre els concerts.

Exit mobile version