Site icon La Valira

Podem farà campanya a favor del referèndum

Albano Dante Fachin.

Podem Catalunya farà campanya a favor de la participació al referèndum de l’1-O. Així ho ha anunciat aquest divendres el secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, després de la reunió amb el Consell Ciutadà del partit, contradient a la direcció estatal de la formació i a les directrius del secretari general, Pablo Iglesias, que s’ha afanyat a desautoritzar la iniciativa de Fachin, argumentant que “jo, si fos català, no participaria en aquest referèndum”.

El Consell Ciutadà de Podem, però, ha decidit participar en la consulta “activament, entenent-la com una mobilització social políticament legítima“, i fent campanya a favor seu, tot i que sense considerar vinculant el seu resultat. “Tot i el desacord en les formes, contingut, contradiccions i falta de garanties jurídiques i reconeixement internacional, Podem fa una crida a l’esperit del 15M per fomentar la participació i la votació”, defensa la formació morada.
Podem durà a terme una campanya activa, assegura Albano-Dante Fachin, fent una crida “al debat i a la participació“, tot i que ja ha anunciat que no es posicionarà ni a favor del ‘Sí ni del ‘No’. Demanem una “participació massiva” pel proper 1 d’octubre, “com a element de protesta ciutadana contra l’immobilisme i l’autoritarisme” de l’Estat.

Exit mobile version