Site icon La Valira

Podem Andorra torna a activar la campanya ‘Vampirs a l’escola’

Podem Andorra activarà la segona fase de la campanya “Vampirs a l’escola” al seu estand a la Fira d’Andorra la Vella, que se celebrarà els pròxims dies 26, 27 i 28 d’octubre. La iniciativa pretén sensibilitzar a la ciutadania perquè entengui “que el material audiovisual als centres educatius és sense ànim de lucre i ha de quedar exempt de taxes igual que ho estan els llibres escolars a l’entrada a la Vall”.

El partit morat considera que, tot i que semblaria que la campanya duta a terme per la formació “hauria frenat el cobrament de la taxa per aquest curs escolar”, l’anunci del Govern aquest divendres parla d’assumir la tarifa d’1,03 euros per alumne i any als col·legis, probablement a partir del curs vinent.

Així i tot, Podem Andorra manifesta la seva oposició a la implementació d’aquesta tarifa que suposarà per a les arques públiques haver de desemborsar uns 11.000 mil euros. Uns diners que aniran a parar a l’ens d’autors, la Societat de gestió de drets d’autor i drets veïns (Sdadv). La mesura estaria vinculada a la sensibilització a les aules sobre la necessitat de protegir els autors amb la presència de músics i escriptors als centres educatius.

Segons l’executiu el pagament de la taxa “cobrirà totes les utilitzacions de continguts musicals i audiovisuals a les aules, festes escolars i activitats”.

Exit mobile version