Site icon La Valira

Poc control de l’ocupació de les voravies a Andorra

Andorra no passa per un bon moment i és comprensible que bars i restaurants aprofitin el bon temps per muntar espais exteriors per complimentar el seu negoci. Tot i que la reglamentació determina com respectar la voravia amb els metres necessaris per deixar passar les persones i no envair de manera brusca la via pública, alguns propietaris d’establiments, any rere any, van agafant més i més lloc sense tenir cap consideració amb els vianants que veuen nervada la seva mobilitat.

Durant els anys 90, l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra, Apapma, va impulsar un recull de totes les voravies del Principat inventariant els objectes, fanals, senyals, papereres… que s’hi havien instal·lat fins llavors i que segueix vigent avui dia. Un veritable tutti frutti de mobiliari urbà, senyalitzacions i voreres inclinades, així com la instal·lació de terrasses per part dels negocis que es dediquen a la restauració.

Unes obstruccions de la via pública que es converteixen en un rosari de punts negres per als vianants i molt especialment per a les persones amb mobilitat reduïda com ara les que van en cadira de rodes o amb cotxet de bebè, sense respectar el que és una ordinació comunal i, alhora, donant una mala imatge especialment dels carrers comercials.

Exit mobile version