Site icon La Valira

Pintada amb recordatori dels CDR a ERC

El CDR de Les Corts ha dedicat un missatge a ERC escrit amb pintura groga en una vorera davant la seu del partit: Hem passat per la vostra seu i us hem deixat un missatge ben clar: l‘autodeterminació és un dret, no es negocia”. Aquest CDR ha reivindicat l’acció a Twitter, des d’on ha afegit: “No ho oblideu quan aneu a pactar amb l’enemic” [sic].

Aquests activistes independentistes han fet la pintada durant la nit d’aquest dilluns o la matinada d’aquest dimarts, hores abans que els negociadors d’ERC i del PSOE es tornin a trobar.

Es tracta de la tercera reunió entre ells sobre la investidura de Pedro Sánchez, que se celebra després de la trobada preparatòria d’aquest dilluns i de les declaracions amb què la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha indicat que l’acord, “si arriba, serà al gener”.

En aquest sentit, ERC espera a conèixer la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat del seu líder, Oriol Junqueras, com a eurodiputat perquè podria enfortir la seva posició negociadora davant dels socialistes.

Els CDR tenen ERC en el punt de mira des de fa mesos i no només per la manca de progrés cap a la independència del govern que comparteixen amb Junts per Catalunya. L’agost del 2018, els CDR van exigir a ERC el compliment del “mandat que us van encomanar” enganxant cartells a l’entrada de la seu principal del partit.

El passat mes de juny, el CDR de Badalona va pintar la persiana de la seu d’ERC a la localitat amb els qualificatius “botiflers”, “traïdors” i “mentiders” pel trencament amb Guanyem Badalona. El juliol, a Dosrius, van boicotejar un acte del diputat Gabriel Rufián, ara un dels negociadors amb el PSOE, que també va abandonar una protesta convocada pels CDR i l’ANC el passat octubre després de ser escridassat i tractat de “botifler”

Exit mobile version