Site icon La Valira

Petróleos de Venezuela es persona a la Batllia per reclamar 2.000 milions de dòlars

L’empresa estatal Petróleos de Venezuela (PDVSA) s’ha personat com a actor civil a la causa oberta a Andorra contra la suposada trama que va desviar fons cap a un grup organitzat de veneçolans entre els quals hi havia directius, exdirectius, familiars de responsables i altres persones properes al règim.

Aquest grup estava liderat a Andorra per Diego Salazar, empresonat per aquest cas a Veneçuela. Salazar és cosí de Rafael Ramírez, exministre del petroli i al mateix temps president de PDVSA a l’època dels desviaments de fons. Petróleos de Venezuela, segons fonts properes al seu equip d’advocats, té com a finalitat reclamar 2.000 milions de dòlars que es calcula que van ser desviats per la banda a través d’operacions en comptes a BPA i mitjançant societats pantalla creades per BPA Serveis i que servien per intentar emmascarar la ruta i el beneficiari final dels diners.

Segons informa Diari d’Andorra, l’empresa pública es persona a la causa perquè es considera perjudicada per l’actuació de la banda organitzada i amb els càlculs que s’han fet fins ara les pèrdues generades a la petroliera seria la quantitat econòmica que es reclama.

La voluntat també de la companyia és demandar els veneçolans involucrats i estudiar si també ho amplia envers els directius i gestors de BPA implicats. La batlle (jutgessa) Canòlich Mingorance, de moment, ha imputat per la causa, entre d’altres, a l’exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel o Santiago de Rosselló.

Les diligències prèvies també afecten els veneçolans Luis Mariano Rodríguez, Diego José Salazar, Estibaliz Basoa, Nervis Gerardo Villalobos, Javier Alvarado i Omar Farías.

En la presentació de càrrecs contra els veneçolans s’especifica la trama de PDVA amb les operacions de cobrament de comissions il·legals a empreses xineses perquè aconseguissin les adjudicacions d’obres públiques concedides per les petrolieres.

Exit mobile version