Site icon La Valira

Pèssima combinació de la línia Lleida-La Pobla amb llarg recorregut

Un any després de la posada en servei dels nous trens de la línia Lleida-La Pobla de Segur, el 24 de juliol del 2016, la queixa més generalitzada entre els usuaris és el llarg temps d’espera que han de suportar una vegada el ferrocarril arriba a la capital del Segrià i fer les combinacions amb els de llarg recorregut, en totes dues direccions.

Tot i les millores de les connexions amb transport públic en el corredor entre Lleida i la Pobla de Segur, tant pel que fa al temps del trajecte com pel nombre de freqüències de pas, quadruplicant l’oferta ferroviària anterior -passant d’un únic tren per sentit a quatre i reduint en 15 minuts el temps de trajecte entre la capital del Segrià i la localitat poblatana- el problema més habitual es presenta pels passatgers que es traslladen a poblacions de zones metropolitanes.

Un dels usuaris afectats, Toni Llotge, ha assegurat a LA VALIRA que el més normal és “haver d’esperar com a mínim una hora per fer el canvi de tren a l’estació de Lleida”. Al respecte ha narrat una de tantes experiències viscudes, concretament, la que succeir el dissabte 8 de juliol quan va voler fer l’enllaç amb l’AVE de les 14.57 h amb el tren de la Pobla de les 15.05 h. Llotge creia que vuit minuts de marge serien suficient però va ser impossible fer el canvi de tren i “vaig haver d’esperar fins a les 18.30 h per agafar un autobús”. El resultat final van ser sis hores de viatge entre Barcelona i la Pobla de Segur.

Tot plegat ha decidit als passatgers a denunciar “la falta de sensibilitat i respecte als usuaris i, alhora una mala gestió del servei” i, en aquesta mateixa línia insten tant a RENFE com a Ferrocarrils de la Generalitat en buscar fórmules que permetin resoldre el problema i, “tanmateix comencin a pensar que no tots som turistes i que altres persones ens movem pel país per treballar”.

Fa justament un any, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull va assegurar que “les combinacions amb l’Alta Velocitat estaran garantides”, tot afirmant que el tren milloraria la mobilitat de la zona per viatjar des de Lleida a altres indrets.

Actualment, el preu del bitllet per fer tot el trajecte complet entre Lleida i La Pobla de Segur és de 7 euros.

Exit mobile version