Site icon La Valira

Pèrdues milionàries del sector turístic del Jussà pel rebuig dels ‘indepes’ als militars a Talarn

Els hotels, apartaments i cases rurals del Pallars Jussà han vist com les reserves passaven del 100% a pràcticament zero en qüestió de minuts i, de retruc, també es troben afectats els sectors del comerç i la restauració per la decisió del Ministeri de Defensa d’anul·lar la presència d’uns 900 aspirants a militar a Talarn.

Cal recordar que l’ANC, Òmnium, els CDR i els Consells Locals per la República van ser els primers a mostrar la seva “preocupació” i “desacord” per l’arribada dels futurs soldats. També s’hi va afegir a aquest rebuig l’ajuntament de Tremp i altres formacions polítiques en l’òrbita independentista, al·legant “motius sanitaris”.

No obstant això, l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha negat aquest dilluns en una carta haver pressionat a Defensa perquè traslladés les proves, tot i admetre que va manifestar directament de paraula al Coronel Director del centre formatiu, José Luis Guerrero, “que no estàvem d’acord en la manera com s’havien fet les coses (sense tenir en compte les administracions i els agents de salut del territori)”. Al respecte, el Ministeri assegura que va informar que tots els aspirants havien estat sotmesos a les proves PCR.

Al mateix temps, Defensa també va anunciar que farien les proves de sotsoficials a Toledo en comptes de Talarn (on solament es preveu l’arribada dels 280 que s’allotgen al recinte militar).

El sector turístic del Pallars Jussà lamenta que ningú els hagi preguntat l’opinió sobre l’arribada de 900 aspirants a militar a la comarca. De retruc, els proveïdors dels hotels també s’han vist afectats en veure anul·lades totes les comandes per aquesta setmana.

Les reserves dels aspirants a militar en la majoria dels casos eren fins dissabte dia 8 d’agost però en alguns casos les havien allargat fins al dilluns dia 10 d’agost.

Ara, el sector turístic reclama compensacions econòmiques als diferents ajuntaments implicats per les importants pèrdues que els hi suposarà haver qüestionat la presència dels aspirants i de les seves famílies.

Exit mobile version