La portaveu de Ciutadans i candidata alternativa a la presidència de la Generalitat, Lorena Roldán, ha presentat la seva moció de censura al president Quim Torra com “una obligació moral per a qualsevol demòcrata”, assegurant que “estan en joc els drets y la seguretat de tots els catalans”.

Lorena Roldán ha llençat crítiques contra el PSC perquè els socialistes catalans no donaran suport a una moció que no podrà prosperar. Roldán ha afirmat que “els qui fa dos anys defensàvem la llibertat i la convivència hem d’estar units com aleshores, que hi hagi una oposició responsable i valent que sigui capaç de frenar els peus als qui volen trepitjar totes les línies vermelles de la democràcia”.

El govern de la Generalitat ha delegat el protagonisme de la sessió del matí de la moció en la persona de la consellera portaveu, Meritxell Budó, qui ha insistit en denunciar que Cs només a presentat aquesta moció amb finalitats partidistes amb vistes a les eleccions generals del 10-N.

Budó ha afirmat després de la primera intervenció de la sessió matinal que ha anat a càrrec del president del grup taronja, Carlos Carrizosa, en referència a la iniciativa de Cs que: “Senyors de Ciutadans, això no és un bar ni un plató de televisió”.