Site icon La Valira

Penja d’un fil el nou ajuntament de Coll de Nargó després que Riera estripés el carnet d’ERC

La composició dels òrgans de govern del nou ajuntament Coll de Nargó (Alt Urgell) pengen d’un fil després que l’actual alcalde Martí Riera decidís fa unes setmanes donar-se de baixa com a militant d’ERC.

La decisió del president dels republicans, Oriol Junqueras, de no comptar amb el batlle per formar part de les llistes al Senat en favor de l’exalcaldessa d’Oliana, Carme Lostao, ha estat el detonant de la sortida de Riera del partit.

Tot plegat esquitxa l’actual consistori nargoní, ja que, tot i l’ajustada victòria amb 4 regidors enfront dels altres 3 de Compromís, la llista de Riera representava al capdavant a ERC. Els 3 edils de la resta de la candidatura del president en funcions del Consell Comarcal de l’Alt Urgell són persones independents.

Però es dona la paradoxa que l’equip que integra l’oposició està liderat per un altre independent, Maria Rosa Vidal, exregidora de Riera en l’anterior legislatura, i que en les passades eleccions del 28 de maig es va presentar representant les sigles de la plataforma socialista. Una llista que només compta amb un edil propi de Compromís.

La presentació d’una possible moció de censura a Riera plana a Coll de Nargó, ja que una alternativa liderada per Vidal podria disposar dels suports suficients per part d’algun dels edils actuals que integren l’equip de govern.

Mentrestant, els dirigents de Junts a l’Alt Urgell es mantenen expectants als possibles moviments que puguin haver-hi al municipi, conscients que, igual que va passar a Peramola, puguin treure profit de les engrunes que acabin deixant els republicans a la localitat.

Exit mobile version