Pedro Sánchez, candidat del PSOE a presidir el govern central, ha superat aquest dimarts la segona votació en el debat d’investidura al Congrés dels Diputats i ha aconseguit revalidar-se en el càrrec de president.

La votació ha estat molt ajustada, quedant en els 167 vots a favor del candidat socialista, 165 en contra i 18 abstencions. Per tant, com que en aquesta segona votació només calia una majoria simple, Sánchez repetirà com a president del govern.

Fins al darrer moment s’ha patit a les files socialistes per la possibilitat que algun diputat que havia expressat el seu vot a favor o la seva abstenció canviés el sentit del seu vot, impedint la investidura de Sánchez, però finalment no hi ha hagut sorpreses i tothom ha fet el que havia dit que faria.

Així, Sánchez ha obtingut els vots a favor del PSOE, Unides Podem, el PNB, Més País, Compromís, Nova Canàries, Terol Existeix i el BNG. Han votat en contra el PP, Cs, Vox, JxCat, la CUP, Navarra Suma, el PRC i Coalició Canària. I s’han abstingut ERC i EH Bildu.