Site icon La Valira

Paralitzades les obres del túnel de Tresponts per impagaments de la Generalitat

Foto: Ràdio Seu

Pràcticament 10 dies després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, juntament amb l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, i altres batlles de l’Alt Urgell visitessin les obres del túnel dels Tres Ponts, a la carretera C-14, a l’altura d’Organyà, l’empresa constructora Ossa ha començat a retirar la maquinària i els seus efectius humans per impagaments de vàries factures per part del govern de la Generalitat. A priori es previst que l’obra conclogui a finals de l’any que ve.

Amb tot, la imatge que presenta aquest dimarts el túnel, quan només falten uns 500 metres per perforar la sortida de seguretat, és molt diferent a la del passat 30 d’agost quan els mandataris polítics locals es van fer les fotos corresponents.

El desmuntatge de tot l’operatiu logístic es podria allargar alguns dies a l’espera, mentrestant, que el departament encarregat de les infraestructures de l’executiu català aboni el deute pendent i introdueixi millores econòmiques en el pressupost del projecte. En concret, Ossa (Obras Subterráneas), la societat que executa els treballs per a l’adjudicatària UTE (Unió Temporal d’Empreses) formada per Acciona i Copcisa, reclama un muntant econòmic xifrat entre els dos i els tres milions d’euros.

Segons ha pogut saber LA VALIRA, la decisió presa per les empreses constructores es produeix arran les reiterades reclamacions econòmiques a la Generalitat que hauria suposadament incomplert els terminis establerts per efectuar els pagaments.

Treballadors d’Ossa han difós un vídeo de l’interior de les galeries informant de l’aturada dels treballs que, a continuació, reproduïm:

Cal recordar que el túnel de Tresponts és l’element més singular de les obres d’eixamplament i millora de la C-14, que compten amb un pressupost de 35,4 MEUR. Aquesta actuació abasta en total un tram de prop de 3 quilòmetres, entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel existent del Montant de Tost, just abans de la intersecció amb la carretera LV-4001. El futur túnel permetrà evitar el pas per un tram especialment sinuós de la carretera.

Exit mobile version