Site icon La Valira

Panamà i Andorra negocien com recuperar diners malversats

El president de Panamà, Juan Carlos Varela, i el cap del Govern d’Andorra, Antoni Martí, s’han mostrat disposats a començar a negociar un acord que ajudi al país centreamericà a recuperar els diners públics desviats per la corrupció a bancs andorrans, després d’una reunió que tots dos mandataris van celebrar en el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides que se celebra aquesta setmana a Nova York.

La trobada entre els dos governants han tingut lloc tres mesos després que el fiscal general d’Andorra, Alfons Alberca, va visitar Panamà per reunir-se amb la seva homòloga panamenya, Kenya Porcell, i col·laborar en les investigacions sobre els suborns d’Odebrecht i altres casos de corrupció.

Fins ara, hi ha obertes una vintena d’investigacions al voltant d’Odebrecht amb almenys 43 processats, entre ells dos fills de l’expresident Ricardo Martinelli (2009-2014), Ricardo i Luis Enrique Martinelli Linares, que estan en recerca i captura internacional.

Des que es van iniciar les investigacions el 2015, el Ministeri Públic ha retingut 56 milions de dòlars de diferents comptes  de Suïssa, Andorra i Panamà, i ha confiscat un helicòpter i un luxós apartament a Espanya, d’acord a les dades oficials.

El govern panameny va anunciar el passat 1 d’agost que va signar un acord de col·laboració eficaç amb Odebrecht que inclou el pagament de 220 milions de dòlars i el compromís de l’empresa de lliurar tota la informació que tingui relacionada amb Panamà.

Exit mobile version