Site icon La Valira

Oliana i la Seu d’Urgell augmenten dia rere dia de manera significativa els indicadors de la pandèmia

El control de l’epidèmia de la covid-19 al país s’està dirimint aquests dies en una cursa de fons entre l’eficàcia de la vacunació, que augmenta progressivament i la perseverança del virus, que creix esperonat per la transmissibilitat més gran de la variant delta en confluència amb l’increment d’activitat social com ara fires o mercats.

Justament, aquesta activitat social està provocant, en el cas de l’Alt Urgell, que els indicadors segueixin repuntant de manera preocupant des de fa dies amb relació a la mitjana catalana. Les dades epidemiològiques d’aquest divendres facilitades pel departament de Salut de la Generalitat tornen a registrar pujades significatives.

La velocitat de transmissió del virus se situa en el 2,30 a la comarca alturgellenca amb un risc de rebrot de 394 punts. En el conjunt de Catalunya aquests valors se situen en l’1,11 i en els 49 punts.

Ara per ara, hi ha 33 casos actius i dues persones ingressades a l’Hospital de la Seu. Els paràmetres són molt elevats a Oliana amb un risc de rebrot que s’enfila fins als 1.107 punts i un índex que en mesura la propagació, l’Rt, que creix fins a l’1,85. A la Seu d’Urgell també continua la tendència alcista i actualment els paràmetres augmenten un dia més fins a situar-se en els 302 punts i la velocitat de transmissió és de 2,00.

Cal destacar també el repunt de la pandèmia que es produeix en altres municipis com ara a Alàs i Cercs, Ribera d’Urgellet o Montferrer i Castellbò.

Exit mobile version