Site icon La Valira

Nova campanya per l’avortament a Andorra amb una enganxada de cartells a la Seu

Arran Alt Urgell ha tornat a carregar contra la situació que viuen les dones a Andorra que no poden avortar al país i, a diferència de campanyes anteriors, ha assenyalat a banda del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives a altres mandataris com el president de la República francesa Emmanuel Macron, el Cap de Govern Toni Martí i el mateix Papa Francesc.

D’aquesta manera, l’organització ha publicat un tuit en el qual assegura que “avortarem amb les vostres benediccions o sense”, en referència a les quatre cares que es mostren en les imatges penjades i que formen part d’una nova acció consistent en l’enganxada de cartells per diferents carrers de la Seu d’Urgell.

Alt Urgell indica que a Andorra “l’avortament encara és il·legal, fins i tot en cas de violació o risc per a la vida de la mare” i asseguren que “es pena amb fins a 3 anys de presó i 5 d’inhabilitació”, alhora que atribueixen a aquesta legislació el fet que, segons afirmen, cada any unes 120 dones vagin a avortar fora del Principat.

El grup considera Joan-Enric Vives com “un dels majors responsables d’aquesta situació” perquè, asseguren, “ha amenaçat de desestabilitzar el país si l’avortament es despenalitza”. I ara, a més, afegeixen a Macron, Martí i al pontífex romà.

Exit mobile version