La Valira

Nova baixa a ERC de la Seu per discrepàncies amb el tarannà “autoritari” de Viaplana

Continua el degoteig de baixes de militància entre els integrants de la candidatura d’ERC a les passades eleccions municipals per la Seu d’Urgell per greus discrepàncies amb l’actual cúpula directiva integrada per Francesc Viaplana i Mireia Pellicer. A l’abandonament del número 5, Xavier Munt, ara s’afegeix la del que ocupava la quinzena posició a la llista, Òscar España, veí de Castellciutat.

Les decisions autoritàries que prenen els actuals dirigents es troben en el rerefons de les dimissions en el si dels republicans alturgellencs. Així, España explica a través d’un tuit que ha pres la decisió de deixar ERC per “no voler ser corresponsable de segons quines decisions o maneres autoritàries d’actuar” i “per la seva precària situació que es troba en l’àmbit local”. Acaba dient que espera “temps millors i amb millors dirigents” per tornar-hi.

Una manera de fer i d’actuar que no és nova i que està molt marcada pel total seguidisme i entrega dels republicans al seu soci de govern municipal, JuntsxCat, que és qui marca l’agenda política de la coalició en el dia a dia de l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell i, en menor mesura, la del Consell de l’Alt Urgell, tot i que s’han obert algunes fissures en l’ens comarcal arran de les decisions unilaterals del seu president, el neoconvergent, Miquel Sala.

Cal recordar que Sala pretenia, sense consultar als republicans, acomiadar a les monitores dels menjadors escolars arran del tancament de les escoles per la crisi del coronavirus.

Les discrepàncies o les crítiques en el si de la formació pel tarannà autoritari de Viaplana i Pellicer no són ben rebudes i, per tant, aquesta manca de confiança està permetent les fuites constants de militants.

A les xarxes socials també altres suposats militants republicans de la Seu han argumentat motius semblants al d’España per apartar-se del partit. Així es pot llegir el comentari següent:

Em dono de baixa d’ERC, és el que penso i sento. Decebut de molts temes.
Motiu: els que treballem en aquest món sanitari, són molts sectors, no només metges i infermeres!!! Collons!!, ara som herois.

Una merda d’herois!!! És el nostre treball. Ens heu oblidat i retallat fins on ha sortit d’allà, i sempre defensant la Sanitat Pública. TOTS! Repeteixo TOTS!!!!
Avui amb l’ús partidista del nostre treball, feu fàstic“.

Exit mobile version