Site icon La Valira

Nous centres de menors a Tremp, la Seu, Lleida i Juneda

Edifici que aplegarà el futur centre de menors d'acollida de la Seu d'Urgell. Foto: LLeida.com

Les comarques lleidatanes comptaran l’any vinent amb sis centres i sis pisos tutelats nous per a menors protegits per la Generalitat, cosa que permetrà incrementar el nombre de places en un 42% i arribar així a les 241. La proposta de la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat es concreta en quatre nous centres d’acolliment de menors tutelats a Tremp, la Seu, Lleida i Juneda.

El departament té previst tancar l’existent a les Borges i dividir en dos l’actual de Vilanova de Bellpuig, per evitar els grans centres i optar per unitats de convivència reduïdes, de dotze menors com màxim i amb habitacions dobles o individuals.

Els nous equipaments, coneguts com a CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa) seran gestionats per la Fundació Persona i Valors de Lleida, entitat privada catalana que gestiona serveis residencials i no residencials per a nens, adolescents i joves. En el cas de la Seu d’Urgell, la fundació ha adquirit un habitatge situat al número 57 del carrer Llorenç Tomàs i Costa, amb capacitat per a deu menors.

D’aquesta manera la demarcació lleidatana tindrà deu centres en total i 180 places, davant dels set i les 154 actuals respectivament. A més, també es contempla la posada en marxa a Lleida ciutat de sis pisos tutelats, que se sumaran als quatre actuals i que duplicaran l’oferta de places, que passaran de 16 a 33, segons Lleida.com. Aquests habitatges estan destinats a adolescents tutelats, de 17 anys o més, perquè iniciïn la transició a la vida adulta.

Exit mobile version