Site icon La Valira

Nous atacs de l’ós Goiat a l’Aran

L’ós Goiat va atacar la nit de dilluns a dimarts 4 ruscs d’abelles a Garòs, a Naut Aran, segons ha informat el Consell General d’Aran. Aquest és el segon atac de l’ós a només 15 dies als ruscs d’aquesta explotació, que es troba a menys de 300 metres de la població.

El plantígrad va creuar la setmana passada la frontera francesa. Als atacs en territori aranès se’ls han de sumar els 3 que van tenir lloc a França del 5 al 8 de maig, que es van saldar amb sis ovelles mortes i altres ferides.

Per aquest motiu, a l’estat francès, la prefectura d’Hautes-Pirineus ja prepara un decret per aplicar mesures de “condicionament aversiu” a aquest exemplar i evitar així noves predacions.

Des del Consell General d’Aran també s’ha fet la sol·licitud per a la convocatòria d’una reunió tècnica d’experts, tal com determina el Protocol d’Intervenció amb Óssos al Pirineu signat el passat mes de novembre de 2018, per determinar si el nivell 2 d’aquest document, que fixa les mesures per fer fora l’animal, es pot donar per complimentat i passar a la tercera fase d’accions per a l’extracció d’aquest exemplar del territori.

Exit mobile version