Site icon La Valira

Nou rebrot de covid-19 a Andorra amb tres casos positius i 55 persones aïllades

El govern d’Andorra ha celebrat aquest dilluns un consell de ministres extraordinari arran del nou rebrot de covid-19. El cap de l’executiu ha informat que s’han contagiat tres treballadors d’una mateixa obra de la construcció. Ara mateix hi ha 55 persones que es troben aïllades per haver-hi estat en contactes amb aquestes persones. De moment es desconeix el focus del contagi.

Tot i que Xavier Espot ha explicat que “no hi ha cap motiu d’alarma” perquè els casos són lleus el govern ha aprovat mesures per intentar “anticipar-se” tenint en compte els repunts que s’estan produint a Franca i també a Espanya (especialment a Catalunya).

D’aquesta manera s’intensificaran les PCR i TMA que ja s’estan duent a terme amb la mobilització de més personal, principalment entre els sanitaris i residents dels centres sociosanitaris i aquells professionals que estan més en contacte amb el sector turístic. També s’habilitarà un stop-lab provisional per a tots aquells ciutadans que decideixin voluntàriament fer-se les proves diagnòstiques.

Espot també ha anunciat que els actes amb més de cinquanta persones han de comptar amb un protocol del ministeri de Salut que acabarà d’enllestir-se en els pròxims dies.

Pel que fa als locals de restauració, els responsables dels establiments hauran de controlar que no es produeixin aglomeracions, en especial a l’exterior d’aquests. Per això es reforçaran els controls policials, les inspeccions i es mantindrà el tancament a l’una de la matinada.

Finalment Espot també ha explicat que el Govern està estudiant la possibilitat d’establir l’ús obligatori de la mascareta per a tota la ciutadania, tot i que és una decisió que podria prendre en el consell de ministres del pròxim dimecres.

Exit mobile version