Els sindicats de funcionaris han convocat vaga per a dijous i divendres vinent després de la darrera reunió celebrada aquest matí amb els representants del Govern, en la qual no s’ha arribat a cap acord.

Els representants sindicals consideren que hi ha quatre línies vermelles que l’executiu ha traspassat i que consideren innegociables: les 35 hores setmanals, la cobertura per malaltia del 100%, les mesures correctores de la carrera professional i que les vacances escolars estiguin dins la llei.

“Anem a una vaga perquè el Govern no ens deixa cap més sortida”, ha afirmat el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) i portaveu sindical, Gabriel Ubach. Segons els sindicalistes, el Govern no els ha volgut escoltar.

Els sindicats han tractat sobre la taula 21 punts que consideraven que la reforma de la Funció Pública ja aprovada inicialment per l’executiu hauria de recollir. Però “se n’han mig acceptat tres o quatre i la resta s’han rebutjat tots”.

De moment, no hi ha acord tampoc per als serveis mínims. Ubach ha donat a entendre que els sindicats no estan d’acord amb la proposta feta pel Govern.