Site icon La Valira

‘Nits de bruixes’ a les Valls d’Àneu

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu ha incorporat aquest any una novetat a les seves activitats d’estiu i que està convertint el fenomen de la bruixeria en un reclam cultural i turístic per al territori. Es tracta de la ‘Nit de bruixes’, que té lloc tots els dimecres a les 23 hores a Casa Gassia d’Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) de la mà del personatge de Joana la Gascona, que torna al Pallars per ajudar la seva cosina Esperanceta, que té ‘fama de bruixa’.

A través del personatge de la Joana, es va narrant com les dones perseguides eren majoritàriament assenyalades pels seus veïns i no pas per les autoritats eclesiàstiques.

Aquesta és una de les diferents visites teatralitzades que ofereix l’Ecomuseu i que dóna a conèixer als visitants els orígens del fenomen de la bruixeria a Catalunya però també a Europa, atès que la primera llei europea contra la bruixeria fou redactada a les Valls d’Àneu.

Pasturar un ramat de cabres en família, convertir-se en detectiu, ser soldat per una nit, descobrir búnquers o fer una ruta patrimonial per descobrir els personatges femenins del segle XI i XII del Pallars, són altres de les propostes que ofereix l’Ecomuseu als visitants fins al 31 d’agost.

Exit mobile version