La Valira

Nevada generalizada a Andorra i Alt Pirineu i Aran i i col·lapse de trànsit al Principat

La tan anunciada nevada ha arribat aquest dimecres al matí a totes les cotes i obliga a circular amb equipaments especials a tot el Principat d’Andorra des de primera hora. Educació ha anul·lat l’esquí escolar per la neu i pel fort vent als cims, que pot arribar als 120 km/h.

Les retencions més destacades s’estan produint a l’avinguda Tarragona en els dos sentits, a Prat de la Creu, a la CG2 per sortir d’Encamp en sentit sud i a la CG3/CG4 a la Massana.També a Ordino  i a la carretera d’Arcalís els vehicles estan parats.

A més es necessiten equipaments a la CG2 i CG3 a partir d’Escaldes-Engordany, i a RN22/320/20  en el seu accés a França.

S’espera que continuï nevant durant tota la jornada deixant gruixos de fins a 80 centímetres a 2.000-2.200 metres, entre 20 i 30 centímetres a 1.500 metres i uns 5 centímetres a Andorra la Vella i Escaldes. Tot i que pot haver- hi una treva al migdia des de la Massana i Encamp cap al sud, però unes hores després la nevada es tornarà a reactivar amb força. També ho farà el vent, que anirà a més.

Pel que fa a l’Alt Pirineu i Aran, la nevada també agafa força a totes les comarques. El Servei Català de Trànsit informa que està tancat el Port de la Bonaigua a la C-28  i és obligatori circular amb cadenes als següents punts:

N-141 entre Bossòst i eth Portilhon

N-260 entre Soriguera i Ribera d’Urgellet

L-500 al Pont de Suert

L-501 a Vall de Boí

L-504 a Llavorsí

L-510 a Tírvia

C-563: Josa i Tuixent – Gòsol

C-462: Solsona – Seu d’Urgell

C-13 a Sort – Esterri d’Àneu, i Balaguer – Baronia de Sant Oïsme

C-28 al Port de la Bonaigua

C-147 a Esterri d’Àneu

C-142 b al Pla de Beret

C-26 Bassella – Montmajor

C-1311: Pont de Muntanyana – Coll de Montllobar

D’altra banda, Protecció Civil alerta del perill d’allaus fort  (4 sobre 5) a l’Aran i nord del Pallars Sobirà  partir d’aquest migdia.

(Seguirà ampliació)

Exit mobile version