Els Mossos d’Esquadra, juntament amb les policies locals, intensificaran i desplegaran a partir d’aquest migdia i durant tot el cap de setmana controls a les principals carreteres de Catalunya per evitar els desplaçaments a segones residències.

En el marc de l’aplicació del dispositiu de restricció pel coronavirus, els agents denunciaran totes aquelles persones que circulin sense cap dels motius previstos en el decret de l’estat d’alarma. Les infraccions per infringir qualsevol de les mesures decretades des del 15 de març pel Govern central oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.

Les sancions seran més elevades per als que intentin saltar-se el confinament per anar-se’n fora de casa el cap de setmana. Per a això, els agents desplegaran, en el marc de l’anomenat  dispositu Oris, punts de control en vies interurbanes i d’entrada a municipis de segones residències.

Els Mossos adverteixen que denunciaran els que circulin sense cap motiu i que, a més, a aquesta sanció se n’hi pot sumar una altra pel fet de si un vehicle està ocupat per més d’una persona.