L’expolicia Juan Antonio González Pacheco, conegut com a Billy el Niño ha mort aquest dijous als 73 anys d’edat a conseqüència del coronavirus a la clínica madrilenya San Francisco de Asís. González Pacheco havia estat acusat de tortures durant els darrers anys de la dictadura del general Francisco Franco contra els opositors a la dictadura.

Diferents testimonis van denunciar les pallisses i els maltractaments que Billy el Niño els va fer quan estava en la Brigada Político-Social del règim dictatorial del general Franco, unes denúncies per les quals González Pacheco mai va ser jutjat en considerar-se prescrits els presumptes delictes.

Es dona la circumstància que l’expolicia també havia rebut diferents medalles i condecoracions per la seva activitat, algunes de les quals estaven pensionades amb la qual cosa el presumpte torturador rebia una compensació econòmica.

L’executiu de Pedro Sánchez s’havia compromès a retirar les medalles a Billy el Niño però no ho va acabar fent amb l’argument que les condecoracions havien estat concedides a partir d’una Llei Orgànica del 1964 i hi havia problemes legals per aplicar nous criteris de forma retroactiva.