Site icon La Valira

Mor l’excap de Govern d’Andorra, Antoni Martí, a causa d’ una aturada cardiorespiratòria

L’excap de Govern d’Andorra, Toni Martí, ha mort aquesta tarda a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell en patir una parada cardiorespiratòria. 

L’equip mèdic del Servei  d’Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell n’ha certificat la defunció a  les 18.11 hores.

L’excap de l’executiu havia nascut a Escaldes i havia fet 60 anys el passat 30 de juliol.

Antoni Martí va ser cap de Govern en dues legislatures consecutives: del  2011 al 2015, i del 2015 fins al 2019. Durant la seva etapa al capdavant de  l’executiu es va culminar el procés d’obertura econòmica, i d’homologació i  transparència internacional del país. 

A banda de cap de Govern, Antoni Martí també va ser escollit com a cònsol major  d’Escaldes-Engordany en dues etapes consecutives, des del 2003 fins al 2011.  Martí va iniciar la seva trajectòria institucional i política com a conseller general  entre el 1994 i el 2003.  

Durant els dos dies de dol nacional, les banderes exteriors dels edificis oficials romandran a mig pal i les banderes interiors portaran un crespó negre. Durant el  dol nacional, no es poden celebrar altres cerimònies públiques que no siguin les funeràries.

Exit mobile version