Site icon La Valira

Mor l’escriptor Juan Marsé

L’escriptor barceloní Juan Marsé ha mort als 87 anys. És un dels autors fonamentals de la literatura espanyola contemporània i conegut sobretot per la seva obra mestra Últimas tardes con Teresa (1966), ambientada a Barcelona. També és autor d’altres títols ancorats a la ciutat, com Ronda del Guinardó. Ha mort la nit d’aquest dissabte a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Marsé va formar part d’un grup d’autors de postguerra conegut com a Generació dels 50 o Escola de Barcelona, que van empènyer el sector editorial a la capital catalana i retrataven la societat espanyola des del realisme social crític. Altres exponents d’aquest grup són Jaime Gil de Biedma, Terenci Moix, Manuel Vázquez Montalbán, Carlos Barral, Juan Goytisolo i Eduardo Mendoza. Van tenir gran èxit als anys 70 i 80 i la seva obra va alimentar la joventut de la següent generació d’intel·lectuals d’esquerres de la ciutat, l’anomenada Gauche Divine.

Marsé va néixer dient-se Juan Faneca Roca i era fill d’una família republicana, criat entre Gràcia, el Guinardó i el Carmel.

Exit mobile version