Site icon La Valira

Més sangoneres polítiques per a l’Alt Pirineu amb el repartiment de delegacions de la Generalitat

El vicepresident Jordi Puigneró i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, han presentat aquest dijous a la Sala de la Immaculada de la Seu el desplegament de delegacions de la Generalitat a l’Alt Pirineu. Això implicarà incrementar la despesa de les arques públiques per unes polítiques de desenvolupament del territori que des de fa anys -governat per CiU, ara JuntsxCat- s’han erigit del tot ineficaces.

Les dades econòmiques i socials així ho demostren tenint en compte que justament els feus tradicionals dels postconvergents, els Pallars, l’Alta Ribagorça i l’Alt Urgell registren una situació dramàtica amb indicadors que no conviden a l’optimisme.

Amb tot, aquesta descentralització permetrà que les noves dependències governamentals es converteixin en autèntiques oficines de col·locació pels polítics de Junts i ERC i també, per descomptat, pels seus ‘palmeros‘. Tot plegat tindrà un cost important que hauran de pagar tots els contribuents.

En l’acte celebrat avui, postconvergents i republicans s’han repartit les cadires a la Seu d’Urgell. Mentre Junts acollirà les oficines a la regió pirinenca del Departament de Territori i Polítiques Digitals mentre ERC tindrà les de la conselleria d’Acció Climàtica.

Pel que fa la resta de delegacions, a Puigcerdà (Cerdanya) s’hi posaran en marxa les seus de les conselleries d’Economia i d’Empresa i Treball. A Tremp (Pallars Jussà), hi haurà les oficines d’Educació i de Salut. A Sort (Pallars Sobirà), els serveis Territorials de Drets Socials, i al Pont de Suert (Alta Ribagorça), els de Cultura.

Exit mobile version