El mes de juliol passat es va tancar amb 1.061 persones inscrites en el Servei d’Ocupació d’Andorra, segons ha informat aquest dimecres el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. La xifra continua sent alta, tot i que lluny de les 1.761 del maig.

Gallardo ha explicat que 51 persones han aconseguit un lloc de feina directament a través de les mateixes empreses, 137 gràcies a la intermediació de l’organisme d’ocupació i la resta, 86, s’hi han col·locat a través del programa de foment de l’ocupabilitat per contractar aturats al sector públic en períodes des d’1 a 6 mesos amb una retribució del salari mínim que es va posar en marxa el mes passat.

Per altra banda, el ministre ha informat que el nombre d’assalariats que segueixen amb un ERTO a l’agost és de 570, dels quals només 35 són per suspensió temporal del contracte i 535 per reducció de jornada. Al respecte, el consell de ministres ha aprovat el pagament de 16 milions d’euros per fer front al cost entre els mesos de maig i setembre. Concretament, 8,5 milions corresponen als dos primers mesos en què la mesura es va aplicar, i 7,9 milions als mesos de juliol, agost i setembre.

En total s’han presentat, en l’acumulat dels quatre mesos, 17.726 sol·licituds per suspensions temporals de contractes de treball i reduccions de jornades laborals, la majoria de les quals han estat acceptades, un 98% en el primer dels supòsits i un 96% en el segon.