Site icon La Valira

Gairebé el 75% de la població de l’Alt Pirineu i Aran veu interessant fer uns JJOO d’Hivern al 2030

El 74,6% dels ciutadans de l’Alt Pirineu i Aran creu que la celebració d’uns Jocs Olímpics d’Hivern seria interessant per al Pirineu, mentre que el 20,7% opina el contrari, segons una enquesta del Govern. En aquest sentit, el 73,3% del conjunt de la societat catalana també veu positiu per al territori la proposta de fer uns JJOO al 2030, i el 68,1% creu que beneficiaria tot Catalunya.

Entre els aspectes que més es valoren destaca la millora de les infraestructures, la promoció i internacionalització i la creació d’ocupació. Preocupa el cost econòmic, l’impacte ambiental i el llegat que en quedarà. L’enquesta s’ha fet a 1.506 persones, 300 de les quals de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran.

Segons l’enquesta, la millora de les infraestructures és el principal repte del Pirineu. Ho és per a la societat catalana que ha estat consultada en un 25%, i també per a la gent de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, en un 34%. Els ciutadans del Pirineu, també veuen com a reptes la millora dels serveis sanitaris, la potenciació dels serveis d’oci, la millora del transport públic i frenar el despoblament o l’envelliment de la població així com la creació d’ocupació.

Exit mobile version