Site icon La Valira

Més del 50% de les llars reconeixen que arriben amb dificultats a finals de mes, en una Andorra en decadència

La presentació de l’Observatori de la Infància que es va fer a l’Oficina d’Andorra Recerca i Innovació (AR+I) posa de manifest que un 54,9% de les llars andorranes reconeixen que arriben amb dificultats a finals de mes en gran part per la problemàtica del preu de l’habitatge.

Un 45% de les famílies monoparentals enquestades van comentar que no poden fer front a una despesa imprevista de 1.050 euros. Per una banda, un 57% de les famílies monoparentals van confirmar que es troben en una situació regular i un 14% que és dolenta. D’altra banda, un 40% de les parelles amb fills opinen que la seva situació econòmica és regular mentre que un 7% afirmen que és dolenta.

De la darrera actualització de l’observatori se n’extreu la conclusió que “el preu mitjà del lloguer, els sous mitjans i el cost de la criança ja es veu el percentatge alt de les famílies que no poden fer front a una despesa imprevista, és una preocupació molt gran i explica, en part, la baixa natalitat al Principat”.

Andorra té el percentatge més baix de la població de 0 a 17 anys dels països de la Unió Europea. La taxa bruta de natalitat se situa en 6,2 naixements per cada 1.000 habitants i l’indicador de fecunditat es troba en 0,94 fills per dona, quan l’ideal seria arribar al 2,1%.

Els resultats de l’enquesta també destaquen com a dades negatives l’augment de visites (1.008) que el servei de salut mental del SAAS va fer a menors d’edat. La xifra, per destacar encara més la magnitud del fet, és la més alta dels darrers cinc anys.

Una altra dada de posar-se les mans al cap, i que també augmenta envers anys anteriors, és que 30 menors van patir violència domèstica.

Exit mobile version