Site icon La Valira

Marsol endeuta, per anys, Andorra la Vella amb les obres de Meritxell

Les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella seran un 45% més cares del previst inicialment. Això suposarà que tota la intervenció pugi a uns 11 milions d’euros. Aquest dimecres el Comú de la capital ja va adjudicar els treballs de tres trams per un import de 8 milions d’euros.

A més, va acordar convocar un nou concurs urgent per al lot que no es va poder adjudicar per les exigències del plec de bases (que està estimat que costi 1,6 milions d’euros) i es va aprovar un suplement de crèdit de 3,4 milions per fer front a aquest increment del preu de l’actuació i la previsió del quart tram dels treballs de reforma de l’eix comercial de la capital.

La majoria confia que la millora es pugui fer en els quatre mesos previstos i així els hi han confirmat les tres empreses constructores: Locubsa, Pidasa i Unitas.

Tota l’oposició ha coincidit en alerta de la “desviació brutal” del pressupost de les obres, ja que es considera que la intervenció s’ha encarit quasi la meitat i va avisar que això comportarà un alt endeutament que “acabaran pagant tots els ciutadans”, segons van apuntar els consellers de CdI+LdA, Jordi Minguillón i del PS, Dolors Carmona.

Tanmateix creuen que el “nyap de plec de bases” i la posició “capritxosa” de la majoria han portat a un sobrecost respecte dels càlculs “mai viscut”.

Minguillón també va acusar l’equip demòcrata de “llençar els diners” per la tossuderia de no voler fer marxa enrere. A més, va alertar que, si hi ha imprevistos, l’encariment pot ser finalment del 60%, i alhora, tampoc creu que es compleixin els terminis i va avisar que “ens trobarem el 4 d’agost amb el Cirque du Soleil i tota l’avinguda oberta de punta a punta”.

Exit mobile version