Site icon La Valira

Macron insta a posar fi als actuals desequilibris econòmics i socials entre França i Espanya

El Copríncep francès Emmanuel Macron ha mostrat les seves queixes pels actuals desequilibris econòmics i socials entre França i Espanya respecte a Andorra, que beneficien a l’Estat espanyol. Al respecte,  s’ha referit a la necessitat d’incrementar els intercanvis comercials del Principat amb França, així com la presència d’estudiants andorrans a les universitats del país gal.

Així ho ha manifestat en el discurs en un to clarament europeista que ha pronunciat aquest divendres en una sessió extraordinària del Consell General a Casa de la Vall, en el qual el president francès ha donat ple suport al procés d’integració a la Unió Europea (UE) a través de la signatura d’un acord d’associació “sense por a perdre la identitat del país” i amb l’objectiu d’arribar a ser un estat més social.

Macron ha recordat, davant del govern i els 28 consellers generals, que ‘Andorra és europea’. I que associar-se amb la UE ‘no és renunciar a la sobirania ni diluir la identitat.’ ‘En el fons, per a Andorra, escollir Europa és escollir el futur’, ha sentenciat.

 

Exit mobile version