Site icon La Valira

L’OMS preveu que òmicron infecti més de la meitat dels europeus en 6-8 setmanes

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) preveu que més de la meitat de la població europea es contagii de la variant òmicron de la covid-19 durant les pròximes sis o vuit setmanes.

Citant l’estimació de l’Institut de Mètrica i Avaluació Sanitària, el director de l’OMS per a Europa, Hans Kluge, ha vinculat el càlcul al ritme actual de contagis, provocat per l’alta transmissibilitat d’òmicron. Segons ha assegurat, durant la primera setmana del 2022 es van registrar a Europa set milions de nous casos, més del doble que els que s’havien produit les dues setmanes prèvies.

Kluge, d’altra banda, ha apel·lat a la prudència quan ha considerat que és prematur en la situació actual tractar la covid-19 com una malaltia endèmica -com la grip- i no pandèmica, un canvi d’estratègia que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar que s’aplicaria aviat.

Així mateix, Kluge ha defensat les vacunes com “una bona protecció contra la malaltia greu i la mort”, també en el cas dels infectats per la variant òmicron, i ha advocat perquè les escoles siguin els darreres llocs que es tanquin i els primers que es reobrin, en cas d’aplicar restriccions per mirar de frenar l’expansió de la covid-19.

Exit mobile version