Site icon La Valira

L’N-260 a la Cerdanya entre les 10 carreteres més perilloses de Catalunya mentre l’N-145 és una de les vies més segures

L’N-260 al seu pas per la Cerdanya és una de les carreteres més perilloses de Catalunya, segons l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP d’enguany.

Per avaluar el risc i la concentració d’accidents per km de via, l’informe ha seleccionat aquells trams que compleixen 3 requisits: tenen una IMD (intensitat mitjana diària de trànsit) superior a 5.000 vehicles/dia, hi ha hagut almenys un accident amb morts o ferits greus en els últims dos anys, i la seva longitud és superior a 5 km.

D’aquest filtratge s’obté una selecció de 196 trams (3.031 km), per on circula el 79% de la mobilitat total i on tenen lloc el 53% dels accidents mortals i greus en carretera de tota Catalunya.

Per altra banda, l’N-145 que va de la Seu d’Urgell a la frontera amb Andorra és una de les 10 carreteres més segures de Catalunya.

Aquest any, 608 km tenen un risc igual a zero (60 km menys que en el període anterior). Per tant, en el 9,5% de la xarxa analitzada per EuroRAP no hi ha hagut cap accident mortal o greu en l’últim trienni.

A més l’estudi també destaca que les carreteres convencionals, és a dir les que tenen un sol carril per sentit, acumulen quasi la totalitat dels trams amb risc “molt alt”, “alt” i “mitjà”. En canvi, a les carreteres desdoblades com les autovies i autopistes, pràcticament tots els trams són de risc “baix” o “molt baix”. En aquest sentit, el risc de patir un accident greu o mortal en una carretera convencional és 4 cops més alt que en una carretera desdoblada.

Exit mobile version