El Ple de la Diputació de Lleida donarà aquesta setmana el vistiplau definitiu per autoritzar les obres de les plantes 2a i 3a i a totes les plantes de l’edifici annex de l’Hospital de la Seu d’Urgell per a la reforma i ampliació del centre per a serveis d’usos sociosanitaris i residencials actuals. Els treballs tindran un cost total de 3.913.649,62 euros i es realitzaran en dues fases, segons fonts consultades per LA VALIRA.

Durant el 2018 la corporació provincial destinarà 1.776.601,58 euros i la Fundació Sant Hospital (FSH) haurà de destinar 913.649,62 euros. L’any vinent serà només la Diputació la que aporti la resta de la inversió: 1.223.398,42 euros, tal com estableix el dictamen aprovat per la Comissió de Salut d’aquest organisme del passat 12 d’abril.

Tanmateix el conveni entre les dues parts recull que tots “els treballs addicionals que derivin de noves necessitats, d’excessos d’obra i altres increments del cost de les actuacions seran assumides per la FSH”.

La direcció facultativa de les obres anirà a càrrec de l’empresa CASA SOLO ARQUITECTOS SLP, adjudicatària per part de la FSH del contracte de redacció i direcció d’obra i arquitectura de la reforma sota la supervisió i gestió dels tècnics de la Diputació ilerdense.

La reforma inclou la zona formada per la Residència Assistida, el Centre de dia i l’Hospital de dia, l’àrea de Rehabilitació, el menjador del personal, l’antic habitatge religiós i la capella. Tot l’espai ocupa 1.570 metres quadrats, on es poden allotjar 45 llits, la majoria per a residència assistida però també de mitja i llarga estada.

La segona zona en què s’actuarà és la de l’actual Unitat Sociosanitària, que disposa de 13 llits en 5 habitacions dobles i 3 d’individuals sense bany. Tota aquesta àrea es transformarà en 5 habitacions individuals amb bany propi, amb els seus corresponents espais d’infermeria i la unitat de psicogeriatria.

Un tercer espai, que actualment ocupa la Unitat Sociosanitària amb 17 llits amb 1 bany assistit exterior, es transformarà en 15 llits amb 3 banys assistits exteriors, a més dels seus corresponents espais d’infermeria per desenvolupar l’activitat de mitja estada polivalent.

A la tercera planta del Centre Cívic El Passeig s’instal·larà l’àrea de Rehabilitació i el centre de dia. Una passarel·la unirà l’edifici de l’Hospital urgellenc amb la nova zona sanitària.